Άνοδος και Πτώση της Ατλαντίδας

/Άνοδος και Πτώση της Ατλαντίδας
Άνοδος και Πτώση της Ατλαντίδας2018-03-26T16:45:07+00:00

Άνοδος και Πτώση της Ατλαντίδας

| Χρήστος Μπαρτζώκας

Μια εργασία του Χρήστου Μπαρτζώκα. Πρόκειται για μια συλλογή αποσπασμάτων από τον δεύτερο τόμο της Μυστικής Δοξασίας της Ε.Π.Μπλαβάτσκυ και αναφέρεται στην Τέταρτη Ρίζα Φυλή της Ανθρωπότητας και στην Ατλαντίδα που ήταν η ήπειρος που την φιλοξένησε.

Η εργασία αυτή έγινε για την ημέρα του Λευκού Λωτού, που είναι αφιερωμένη στο πνευματικό έργο της ιδρύτριας του Θεοσοφικού Κινήματος. Η συνάντηση οργανώθηκε από το Αθήνα ULT και πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαϊου 2006.

Ο Χρήστος Α. Μπαρτζώκας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Νοεμβρίου του 1947. Σπούδασε σε δημόσιο Γυμνάσιο και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά από μεταπτυχιακές σπουδές στο Λίβερπουλ της Αγγλίας διορίστηκε Καθηγητής και NHS Διευθυντής στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ στον Τομέα Κλινικής Μικροβιολογίας και Πρόληψης Μεταδοτικών Νοσημάτων, στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Λίβερπουλ (1978) και στο Νοσοκομείο Κλάτερμπριτζ (1986). Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα, θέματα και βιβλία επιστημονικής έρευνας.

Διαπνεόταν πάντα από ενδιαφέρον για τις θεμελιώδεις αρχές της ζωής. Ως φοιτητής γνώρισε τον Τεκτονισμό και τη Θεοσοφία. Στα τριάντα του μελέτησε συγκριτική θρησκειολογία και φιλοσοφία. Στα σαράντα, αναζωπυρώθηκε το προηγούμενο ενδιαφέρον του προς τη Θεοσοφία. Με τον νου στραμμένο στα έργα της Ε.Π. Μπλαβάτσκυ και του Γ.Κ. Τζατζ επέλεξε να αποσυρθεί από την ιατρική (1998) για να ασχοληθεί αποκλειστικά με το μακρόχρονο ενδιαφέρον του στην ανώτερη ηθική και την ευημερία της ανθρωπότητας. Έκτοτε οργανώνει μαθήματα για Θεόσοφους και ανεξάρτητους στοχαστές της Μυστικής Δοξασίας, του Μυστικισμού και της Ηθικής Τελείωσης (2001). Πραγματοποιεί πολλά ταξίδια δίνοντας διαλέξεις και σεμινάρια σε διάφορες φιλοσοφικές ομάδες.

Το 2005 ίδρυσε τους «Φιλαλήθεις», μια εταιρεία ανθρώπων με κοινό όραμα, που προσπαθούν να επαναβεβαιώσουν τις αιώνιες αλήθειες στον σύγχρονο κόσμο.

Συνεργάζεται με διάφορους ανθρωπιστικούς οργανισμούς και βοηθά μελετητές τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε άλλες χώρες.

 

Κατεβάστε το e-book

 

Link:    www.philaletheians.co.uk