Βιβλία του Ουίλλιαμ Τζατζ

/Βιβλία του Ουίλλιαμ Τζατζ
Βιβλία του Ουίλλιαμ Τζατζ2018-04-12T10:56:02+00:00

Βιβλία του Ουίλλιαμ Τζατζ

Ο ΩΚΕΑΝΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΣΟΦΙΑΣ

Ένα βιβλίο γραμμένο από τον Ουίλλιαμ Τζατζ στο οποίο περιλαμβάνεται η Θεοσοφική διδασκαλία συνοπτικά και με ακρίβεια. Αποτελείται από άρθρα που δημοσίευσε ο συγγραφέας σε εφημερίδες για να παρουσιάσει τη Θεοσοφική θεωρία απαντώντας σε ερωτήσεις απλών ανθρώπων.

Η χρήση αυτού του βιβλίου στις ομάδες μελέτης της Θεοσοφίας, εδώ και πολλά χρόνια, απέδειξε τη χρησιμότητά του. (153 σελίδες)

Υπάρχει μεταφρασμένο στις εκδόσεις ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ  «ΩΚΕΑΝΟ ΤΗΣ ΘΕΟΣΟΦΙΑΣ»

ΘΕΟΣΟΦΙΚΑ  ΑΡΘΡΑ  ΚΑΙ  ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

ΜΠΑΓΚΑΒΑΤ ΓΚΙΤΑ (με λεξιλόγιο)

Αυτό το κείμενο ονομάζεται επίσης «Ινδική Βίβλος». Είναι ένα απόσπασμα από το «Μαχαμπαράτα» – το Μεγάλο Ινδικό Έπος – και αξιολογείται ότι περιέχει τις υψηλότερες και ευγενέστερες αλήθειες της Ανατολικής θρησκευτικής φιλοσοφίας. Ανάμεσα στις πολλές μεταφράσεις του ιερού αυτού κειμένου ξεχωρίζει η εργασία του Ου.Τζατζ και για τη φιλοσοφική της διαύγεια και το λογοτεχνικό της στυλ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΑΒΑΤ ΓΚΙΤΑ (Τζατζ και Κρόσμπι)

ΑΠΟΗΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΕΠΙΤΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΟΣΟΦΙΑ

Υπάρχει στις εκδόσεις ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ

Στο ξεκίνημα του Θεοσοφικού Κινήματος στην Αμερική, ο Ου.Τζατζ είχε επαφές με σπουδαστές με τους οποίους αλληλογραφούσε τακτικά. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι μια συλλογή των συμβουλών του κ.Τζατζ καθώς και των ευγενικών του λόγων που δείχνουν τη γνώση του για την ανθρώπινη φύση όπως επίσης το βάθος και τη δύναμη της ύπαρξής του και ως φίλου και ως δασκάλου.

Το ΙΙ τμήμα του βιβλίου περιλαμβάνει επιστολές προς τους σπουδαστές και τις Θεοσοφικές ομάδες και ποικίλα αποσπάσματα. Η έκδοση έγινε 50 χρόνια μετά τον θάνατό του. Ένα τρίτο μέρος παρουσιάζει πρόσθετο υλικό και περιλαμβάνει ένα σύνολο αλληγορικών ιστοριών που δημοσιεύτηκαν από τον Ου.Τζατζ στο περιοδικό «Ατραπός»

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ «ΦΟΡΟΥΜ»

Πρόκειται για ένα φυλλάδιο με απαντήσεις στις Θεοσοφικές ερωτήσεις. Ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1889 και αποστελλόταν δωρεάν στα Θεοσοφικά τμήματα και τα μέλη. Συμπεριλαμβάνονται μόνον οι απαντήσεις του Ου.Τζατζ που παρουσιάστηκαν από τον Απρίλιο 1889 έως τον Φεβρουάριο 1896.

ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΑΝΤΖΑΛΙ

Με σχόλια από τον Ου.Κ.Τζατζ

Αυτή η παλαιά πραγματεία για τον αυτοέλεγχο, που λέγεται και Γιόγκα, είναι χρήσιμο για τους σπουδαστές που γνωρίζουν τη Θεοσοφική διδασκαλία. Στους αφορισμούς του Πατάντζαλι, ο Ου.Τζατζ έχει προσθέσει μικρές επεξηγηματικές παραγράφους.

ΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΑΝΤΖΑΛΙ

(καθημερινές ερωτήσεις)

ΔΥΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ (Η περίπτωση Τζατζ)

Τα βιβλία του Ου.Τζατζ υπάρχουν στο www.theosophycompany.org

email: inquiry@theosophycompany.org

Υπάρχουν στην Αγγλική on line στο http://www.phx-ult-lodge.org